Агенция ОЗОН | Agency OZON

Новини

Отличени са участниците в Дизайн проект седмицата на Лесотехническия университет под спонсорството на Агенция ОЗОН

21 декември 2020 г.

Учебният модул „Дизайн проект 2020“ на Лесотехническия университет се проведе чрез спонсорството на експертния екип на Агенция ОЗОН за студенти от четвърти курс в специалност „Инженерен дизайн“. Всички участници създаваха среда, с която да подпомогнат работата на професионалистите в хуманитарния сектор така, че нейната ефективност над прекия потребител да бъде значително подобрена.

Отличени са 5 финалиста, представили своите идеи чрез високотехнологични визуализации и находчивост на подхода. Всеки от отличените проекти представя терен за игра, в който се използват колички с дистанционно управление.

Условието на задачата включва трасето да бъде разположено на площ с размер 7х11 m; да има възможност да се монтира на открито място на равен терен; да може лесно да се демонтира и монтира (в интериорни и екстериорни условия); да позволява преконфигуриране и многовариантност; да бъде с достъп от всички страни; да осигурява безопасност на преките участници – деца и възрастни.

Финалистите са:

 

1. Екип 5, предложил оригинална идея за трасе, имитиращо лунен пейзаж. Триъгълните модули, от които се сглобява цялата конструкция, са пластмасови отливки. Екзотика внасят сферичните полупрозрачни куполи и повдигнатият над основното трасе дъгообразен пътен участък.

2. Екип 4 е на второ място

3. Екип 2 е на трето място

4. Екип 3 е на четвърто място

5. Екип 1 е на пето място

Дизайн проект се провежда за девета поредна година от Лесотехническия университет, но за първа година бележи подобна успеваемост, благодарение на менторинга от експертния екип на Агенция ОЗОН.

Предстои реализиране и на петте проекта в градска среда с широк обществен достъп; научен анализ на ефективността от партньорството между менторите от Агенция ОЗОН и преподавателите и студентите от Лесотехническия университет, както и научни публикации в национални и международни издания.

Recommended Reads